Gordon Bleu cu piure de cartofi

vineri, 26 noiembrie 2010


Pentru cina ma gandesc la o portie de Gordon Bleu cu piure de cartofi. Gordon Bleu-ul il cumpar din comert; in functie de magazin, acesta vine ambalat la 1 kg (10 bucati) si costa in jur de 20 lei. Deci 2 lei/bucata. Il tin la congelator si mananc de fiecare data 2 bucati/portie. Se gasesc in orice hypermarket.
In loc de piure natural, imi calc pe mandrie, dar nu si pe buget, si cumpar fulgi de cartofi. Costa in jur de 1.5 lei cutia. Ii prefer din cauza timpului scurt de preparare, si cum nu mananc piure zilnic, nu mor daca bag niste E-uri in mine (4 mai exact). Nu stiu ce popularitate are acest produs insa eu il recomand, in cantitati mici la intervale mai mari. Se gaseste in orice hypermarket.

Timp maxim de preparare:  15 min.
Cost maxim total: 6 lei ( 4 lei Gordon Bleu-ul si 2 lei piure-ul)
Calorii / portie: 602
De post: Nu

Ingrediente pentru o portie medie:
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita cu varf margarina (orice fel)
  • Ulei (in functie de tigaie)
  • ¼ cutie cartofi instant
  • 2 bucati Gordon Bleu (din comert)
  • Sare dupa gust

Gordon Bleu:  
  1. Se dezgheata Gordon Bleu-ul. 
  2. Se incinge tigaia la foc mediu si se adauga ulei cat sa ajunga pana la jumatate bucatii de Gordon Bleu. Focul se lasa mic sau mediu. 
  3. Adaugati file-urile si lasati sa se rumeneasca pe o parte apoi intoarceti. Culoarea trebuie sa fie un maron usor inchis. 
  4. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se opreste focul, se scot si se aseaza pe prosoape absorbante de hartie pentru a se mai scurge din ulei. 


Piure instant:
  1. Puneti la fiert 150 ml lapte. Cand fierbe opriti focul.
  2. Adaugati in ploaie fulgii de cartofi pana cand se leaga compozitia. 
  3. Amestecati bine si repede pentru a nu se face cocoloase.
  4. Adaugati margarina si amestecati din nou. 
  5. Acum puteti adauga sarea, dupa gust. Amestecati bine si gustati. In general fulgii iau mai multa sare decat cartofii naturali. 

Se serveste langa Gordon Bleu. 


Pofta buna!


Sfaturi:
  • Daca puneti mai putin ulei dati focul la minim si invartiti Gordon-ul in tigaie pentru a evita prajirea directa si nu in ulei. 
  • Gordon-ul este preparat bine cand are o culoare maron- deschis. Alt mod de a va da seama este cand dati cu furculita peste el. Daca simtiti ca este dur si nu moale, este preparat corespunzator. 
  • Incercati sa nu puneti Gordon-ul inghetat la prajit. Riscati sa sara uleiul in toate partile, sa va ardeti si nici sa nu se gateasca corespunzator. Se va praji pe exterior iar in interior va ramane rece. 
  • Nu gatiti la foc mare. Riscati sa ardeti Gordon-ul. 
  • Presarati incet fulgii de piure in timp ce amestecati pentru a evita formarea cocoloaselor.
  • Daca piure-ul este prea gros adaugati putin lapte sau apa pentru a-l drege.
-   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu